Új könyvek érkeztek a könyvtárba:

Fahrenheit Ray Bradbury / Fahrenheit ​451 és más történetek

Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása.

  Zizi  Rachel Renee Russell / Egy Zizi naplója 8. Mesék a cseppet sem mesés Meseországból

Nikki MacKenzie jóvoltából jó kis ramazuriba kerül. Testnevelés órán fejen találja egy labda, aminek következtében elájul. Amikor magához tér, ismeretlenül is ismerős világban találja magát, ahol maga sem tudja hirtelen, hogy kicsoda. Dorothy az Ózból? Vagy Alice Csodaországból? És hogyan lett Briannából csetlő-botló, zárlatos varázspálcával hadonászó Tündérkeresztmama? Nikki szó szerint a halálraítéltek bátorságával mondja meg a tutit Meseországban.
Nikki fenekestől felforgatja Meseországot

Romantikus regények Karen Hawkins / A ​veszély vonzásában (Hurst amulett 3.)

Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister – vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek…
Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?

Karen Hawkins / A ​makrancos hercegnő (Hurst amulett 4.)

Michael Hurst, a híres egyiptológus leghőbb vágya, hogy megtalálja az ősi családi amulettet. Amikor a különc felfedező rájön, hogy az ereklye Skóciában lehet, úgy dönt, nélkülözhetetlen, ám kissé házsártos munkatársával, Jane Smythe-Haughtonnal együtt odautazik. A mindig magabiztos lányt alaposan felkavarja az utazás gondolata, és ahogy közelednek úti céljuk, a vadregényes Barra szigete felé, egyre különösebben kezd viselkedni. Kísértik a múltja árnyai, és a jóképű munkaadója iránti vonzalmát sem tudja többé elfojtani.
Miközben a családi ereklye után nyomoznak, a férfi is rádöbben, hogy Jane többet jelent számára egy megbízható munkatársnál. Az amulettre azonban mások is fenik a fogukat. Vajon Jane és Michael még azelőtt megtalálják a kincset, hogy az illetéktelen kezekbe kerülne? És megfejtik-e életük másik nagy rejtélyét, hogy mit is éreznek valójában egymás iránt?

Sárkányos rend A Sárkányos Rend sorozat: Középkori magyar történelem

1. Bökös Borbála: A sárkánygyík ébredése
2. Bökös Borbála: Pokoljárók
3. Bökös Borbála: A fenevad bukása