Könyvajánló

 

beszélj győztesként!

Tracy, Brian / Beszélj győztesként! – Hogyan győzzük meg hallgatóságunkat bármely helyzetben?

 A siker elengedhetetlen tartozéka, hogy meg tudjunk szólalni több ember előtt. Ha Ön fél egy prezentáció megtartásától, vagy fejleszteni akarja meglévő tudását, akkor Önnek ajánljuk a világ egyik legnevesebb üzleti előadójának könyvét. A szerző bevezet minket a sikeres tárgyalások világába, megosztja személyes szónoki tapasztalatait, elárulja kulisszatitkait. Ötletei bizonyítottak, gyakorlatiasak és gyors hatásúak. Olyan technikát és stratégiák, melyeket mi is sikerrel alkalmazhatunk. Jó hír: A beszédkészség tanulható! Tűzzük ki célul, hogy a tíz legjobb szónok közé kerülünk be, és ne feledjük: “Aki ma elragadóan beszél, az egykor talán csődtömeg volt.” Használjuk bátran Tracy tanácsait, a szónoki képességek négy sarokkövét, melynek segítségével a legfőbb akadályt, magunkat tudjuk legyőzni és kételyeinktől, félelmeinktől szabadulhatunk meg. Ha bízunk magunkban, beszédünk hiteles lesz minden helyzetben. A csiszolt szónoki képesség intelligenciánkról is meggyőzi környezetünket és gyorsabb előmenetelt biztosít, hogy jobb eredményeket érjünk el életünk és karrierünk során. Brian Tracy a világ egyik legkiválóbb motivációs trénere. Számos sikerkönyv szerzője, melyeket 42 nyelven a világ 60 országában használnak. Személyes és karrier-tanácsadóként több mint ezer nagyvállalatnak nyújtott segítséget – többek között az IBM-nek, a McDonnell Douglasnak-, és több mint kétmillió embert oktatott személyesen.

Danielle Steel könyv 2017.06.

Danielle Steel / EGY NEMES HÖLGY HAGYATÉKA

Megfakult fényképek egy előkelő párról a háború utáni Európából. Régi levelek, amelyek egy tragikus veszteségről mesélnek. És egy káprázatos ékszergyűjtemény, pompás drágakövekkel, a legkifino-multabb kivitelben. Ezek a tárgyak kerülnek elő egy New York-i bank elhagyott széfjéből. Ha záros határidőn belül nem sikerül meg-találni az örököst, az ékszereket elárverezik.
A tizennyolc éves Marguerite Pearson összetört szívvel hagyta el Amerikát a második világháború árnyékában. Európában új életet kezdett, de halála napjáig siratta mindazt, amit hátra kellett hagy-nia. Vajon ki lehetett ez az asszony, aki hatalmas vagyont hagyott hátra, mégsem írt végrendeletet?
Jane Willoughby gyakornokként dolgozik a hagyatéki bírósá-gon, Phillip Lawton pedig a Christie’s aukciósház művészeti szakér-tője. Mindketten a munkájukat végzik, amikor ellátogatnak a bankba, hogy leltárba vegyék a széf tartalmát. Ám miközben a hölgy titkok-kal teli történetének szálait bogozzák, a nyomozás egyre inkább személyes ügyükké is válik.
Jane és Phillip közreműködésével lassanként fény derül Marguerite titkaira, fokozatosan helyükre kerülnek a puzzle darab-kái, mígnem összeáll a teljes kép, és a jogos örökös személyében gazdára lel a kincseket rejtő széf is.

világsikerek könyv

John Hart / A MEGVÁLTÁS ÚTJÁN

Egy elhagyott templom áll az erdő közepén. Tizenhárom évvel ezelőtt egy nő holttestét találták meg az oltárán, ezt követően a hívek és a tiszteletes családja is maga mögött hagyta. A gyilkosságért elítélt rab a büntetését letöltve szabadul, és a templom oltárán újabb hulla fekszik…
Rosszul döntöttek volna az esküdtek, és életfogytiglanra kellett volna ítélniük Adrian Wallt, vagy valaki bosszút akar állni az egykori rendőrön? Elizabeth Black nyomozó már akkor is kételkedett a férfi bűnösségében, és most sem áll be a társai mellé, akik egy emberként Wallt gyanúsítják. A saját fegyelmi ügye ugyan hátráltatja, mégis nyomozásba fog, hogy tisztázza a férfit, de újra és újra falakba ütközik: a társa, a kapitány, az egész rendőri apparátus ellene van. Ám amikor egy névtelen bejelentés alapján megint egy nő élettelen testére bukkannak az erdőben, a templom oltárán, olyan felfedezést tesznek, amely minden eddigi teóriát felborít. Hány embernek kell még meghalnia, és miért?

John Hart az erőszak, a traumák és a bűn természetrajzát lélektani precizitással, hátborzongatóan ábrázolja. A megváltás útján sűrű, fojtogató hangulatú regény, akciódús és váratlanabbnál váratlanabb fordulatokat tartogat az olvasó számára.