Alsózsolcai Nyugdíjas Klub

Az Alsózsolcai Nyugdíjas Klub 2002-ben alakult, jelenleg több, mint 100 tagja van. A klub lehetőségei szerint az alábbi tevékenységeket végzi: egészségmegőrzés, betegség-megelőzés önállóan illetve együttműködve az egészségügyi szervekkel; szociális tevékenység, családsegítés; időskorúak gondozása, beteglátogatás; kulturális és hagyományőrző tevékenység, a magyar kultúra ápolása; természet- és környezetvédelem, ismeretterjesztés. A klub részt vesz Alsózsolca kulturális, kegyeleti és egyéb rendezvényein, azokon aktív szerepet vállal. Havonta rendszeresen klubdélutánokat tartanak, ahol olyan programokat szerveznek, amelyeken a tagok szívesen vesznek részt. Így például szellemi vetélkedőket és különböző versenyeket: sakk, malomjáték, keresztrejtvényfejtés, activity játék, kártyázás, versmondás, „ki mit tud” gála. Ezek a klubdélutánok vidám hangulatban telnek el, egy-egy program, beszélgetés után mindenki lelkiekben feltöltődve tér haza. Rendszeresen szerveznek egy- vagy többnapos kirándulásokat, zenés rendezvényeket, ahol a nyugdíjasok kikapcsolódhatnak. Tagjaik között sok az idős, egyedül élő, magányos ember, akiknek egyedüli kikapcsolódást a nyugdíjas klub jelent. Nyolc nyugdíjas klubbal közvetlen, baráti kapcsolatot ápolnak, közösen szerveznek rendezvényeket, kirándulásokat.

A Nyugdíjas Klub vezetője Ferencsik Józsefné, aki munkájáért 2012-ben megkapta az elismerő Alsózsolcai Közösségért kitüntetést. Ugyanezt a kitüntetést vehette át a Nyugdíjas Klub közösségszervező munkájáért 2007-ben.

  • Örömtánc: Az örömtánc 2018 nyár elején indult. Célja az időskori demencia minél későbbi kialakulása, a koncentráció, a mozgás és a jókedv összehangolása, az egészség megőrzése, javítása. Vezető: Berta Gizella, táncoktató.
  • Kézműves csoport: A kézműveskedés 2019.októbere óta működik, Budai Józsefné Nóra vezetésével. A nyugdíjas tagok papírfonással és más kézműves technikákkal, otthoni használati tárgyakat, kiegészítőket és díszeket készítenek karácsonyra, illetve egyéb alkalmakra.
Alsózsolcai Nyugdíjas Klub
Az Alsózsolcai Nyugdíjas Klub pár tagja egy kirándulás alkalmával