ALSÓZSOLCA TILTAKOZIK a VESZÉLYES HULLADÉK FELDOLGOZÓ és TÁROLÓ ÜZEM LÉTESÍTÉSE ELLEN!

Tisztelt alsózsolcai lakosok!

 

Az elmúlt héten átadtam választókerületünk országgyűlési képviselőjének a képviselő-testületünk Andrada Group Kft. beruházásával kapcsolatos állásfoglalását, mely szerint:

 

„Alsózsolca Város Önkormányzata képviselő-testülete nem ért egyet, tiltakozik az ellen, hogy az alsózsolcai ipari parkban, a 097/31 hrsz.-ú ingatlanon az Andrada Group Kft. veszélyes hulladék feldolgozó és tároló üzemet létesítsen.”

 

Átadásra került továbbá a 3100 alsózsolcai és környékbeli lakos  aláírását tartalmazó, véleményét kifejező petíció is, amelyből egyértelműen látszik, elutasítják az üzem telepítését.

 

Kértem Csöbör Katalin képviselő asszonyt, hogy konkrétan, nyíltan álljon ki az alsózsolcai és a választókerületi lakosok véleménye mellett.

ALSÓZSOLCA LAKOSSÁGA TOVÁBBRA SEM AKARJA A VESZÉLYES HULLADÉK FELDOLGOZÓ ÉS TÁROLÓ ÜZEM LÉTESÍTÉSÉT.

A képviselő-testület az üzem telepítését elutasító  döntéséről, valamint a lakosság tiltakozását kifejező petícióról az ANDRADA Group Kft vezetőit is tájékoztattam.

 

  1. 2023.szeptember 22-én a B-A-Z Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya végzésében értesítette önkormányzatunkat, hogy az ANDRADA Group Kft a selejt akkumulátor blokk gyűjtésére, előkezelésére és hasznosítására vonatkozó előzetes vizsgálati eljárás megszüntetését kérte, az eljárás lefolytatására irányuló kérelmét visszavonta.

 

A Kft. ugyanakkor levelében arról  tájékoztatott, hogy „az előzetes vizsgálati eljárás helyett – megelőzve a hatóság esetleges ilyen irányú kérését – környezeti hatásvizsgálati eljárást indít”

ezáltal figyelmen kívül hagyva, SEMMIBE VÉVE a képviselő-testület döntését, a lakossági tiltakozást.

 

Nekünk itt lakóknak, tehát továbbra sem az a kérdés, hogy az a terület a készülő környezeti hatásvizsgálati eljárás során alkalmasnak minősül-e vagy sem veszélyes hulladék feldolgozó és tároló létesítésére.

Alsózsolca a MI OTTHONUNK, így az ivóvízbázisunkról, az életterünkről, közhangulatról, egészségünkről, veszélyeztetettségünkről, egyben a jövőnkről van szó.

 

AZ ITT ÉLŐK VALAMENNYIEN ÚGY GONDOLJÁK, HOGY ALSÓZSOLCA TÖBBET ÉRDEMEL!

AZT SZERETNÉNK, HA TELEPÜLÉSÜNKNEK NEMCSAK MÚLTJA, HANEM JÖVŐJE IS LENNE.

 

 

Szilágyi László

polgármester