Fiatal művészek támogatása című ösztöndíj pályázat – Herman

Alsózsolca Város Önkormányzata az ÉMOP-3.1.1-12-2013-0009 azonosítószámú „Szociális célú városrehabilitáció Alsózsolcán” című projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló,- I. Közösségfejlesztési tevékenységek Alsózsolcán keretében,- az Alsózsolcai Herman Alapítvány-t, (címe: 3571 Alsózsolca Kassai út 23, képviselője: Karszáné Polgári Tünde) támogatásban részesítette az ÉMOP-3.1.1-12-2013-0009/MP/09/I.C azonosítószámú, „Fiatal művészek támogatása” címet viselő mini – projekt megvalósítására.
A közösségfejlesztés olyan tevékenység, ahol is a résztvevőket irányítottan, megfelelő szakemberek bevonásával, olyan tevékenységekre sarkalljuk, amitől új források szabadulnak fel, a közösségben és a településen, különös tekintettel az akcióterületünket jelentő település részen.
Jelen ösztöndíj pályázat meghirdetője az Alsózsolcai Herman Alapítvány, mely támogatja az Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóit, a diákpályázatokat és fejleszti az alapfokú művészetoktatás körülményeit. Kitűzött cél, hogy a felnövekvő nemzedék oktatásában, nevelésében közreműködik és hozzájárul az oktatási-nevelési tevékenység anyagi feltételeinek javításához. A felhívás célja az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges alkotó művészek pályakezdésének, alkotómunkájának, művészi fejlődésének segítése és kedvező feltételek megteremtése,- a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.
A jelen ösztöndíj felhívás támogatási keretösszege 700.000,- Ft.
Jelen pályázati felhívás keretében várhatóan 5-10 fő ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban,- a beérkező pályázatok minőségétől függően.
Az ösztöndíj legmagasabb összege: 140.000,- Ft.
Az ösztöndíj időtartama: egyszeri alkalom.
Pályázók köre:
– Olyan helyi fiatal művészek, akik zenét illetve festészetet tanulnak évek óta.
– Általános-, középiskolás és már dolgozó volt diákok, akik zenei és
képzőművészeti tevékenységet folytatnak munkájuk során.
– Tevékenységük megismerése által a felnövekvő fiatal
nemzedék is alkotó csoporttá válik.
– Fiatal művésznek tekinthető az 1988. január 1. után született, a pályázat kiírásakor már helyi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy.
Az ösztöndíj önálló alkotó programmal pályázható meg. Diplomamunkával, más ösztöndíjban részesült munkával önmagában nem lehet pályázni!
Az értékelés szempontjai: A pályázó szakmai előélete, a bemutatott művek kvalitása.
Az ösztöndíj kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok:
– hiánytalanul kitöltött adatlap (2 db eredeti példány),
– a pályázó eddigi munkásságát ismertető szakmai önéletrajz (EUROPASS formátumban, aláírva, 1
példányban),
– munkaterv (az ösztöndíj időtartamára tervezett alkotói elképzelés maximum egy oldalas leírása,
aláírva, 1 példányban)
– a pályázó szakmai munkásságát reprezentáló 10 db fotó illetve katalógus vagy portfolió. (Fotósorozat
egy műnek számít.)
Az értékelés szempontjai: A pályázó szakmai előélete, a bemutatott művek kvalitása.
A pályázatot papír alapú, illetve CD/DVD formában kell benyújtani. A szakmai munkásság reprezentálása történhet egyszer írható, lezárt CD/DVD beadásával is.
A pályázatot és annak összes mellékletét magyar nyelven kell benyújtani.
A pályázat benyújtási határideje: 2014. december 31.
A bírálati határidő: 2015. január 20.
Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
Támogatási intenzitás: 100 %
Az ösztöndíj pályázatok benyújtása az alábbi címen lehetséges: Alsózsolcai Herman Alapítvány, 3571 Alsózsolca Kassai út 23.
A pályázatok beadása postai úton könyvelt küldeményként történhet vagy személyes leadás útján történhet.
A pályázatok benyújtása után, hiánypótlásra nincs lehetőség!
A pályázat benyújtása 2014. november 26-tól lehetséges.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket Szabóné Bán Máriának, az alábbi telefonszámon, +36 308206184 és maria.ban@freemail.hu e-mail címen tehetik fel.
A pályázati kiírás elérhetősége: http://www.hermaniskola.hu, http://www.alsozsolca.hu, https://kozhaz.alsozsolca.hu, Alsózsolcai Herman Alapítvány, Alsózsolca Kassai út 23.